Thursday 9 January 2014

My show Stopper Chocolate Fudge Cake! كيكة فدج الشيكولاته


​My Chocolate Fudge Cake has a big WOW effect in any gathering of family or friends! It makes it look like you've gonne through hell to get it looking that amazing while in fact, it is so astonishingly easy to make! My Favrite kinds recipe LOL ;)

So, here we go!



Ingredients

Softened butter for greasing pans
¾ cup unsweetened cocoa powder, plus some more for pans
1 ½ cups flour
1 ½ cups sugar
1 ½ tsp baking soda
1 tsp baking powder
½ tsp salt
2 large eggs
¾ cup buttermilk
¾ cup warm water
3 tbsp vegetable oil
1 tsp vanilla essence

For Chocolate Ganach

200 gm chocolate (according to preference dark, semi sweet or milk chocolate)
1 cup cream

Directions

Preheat oven and butter your baking pan. Dust the pan with cocoa. Set aside.

Sift cocoa, flour, sugar, baking soda, baking powder, and salt into the bowl of your mixer. Beat on low speed until just combined. Raise speed and add eggs, buttermilk, water, oil, and vanilla. Beat until smooth, and completely lump-free.

Pour batter into baking pan and bake in low heat. It’s recommended that you don’t bake this cake thoroughly, it is much better if you keep it a bet moist in the center. Set aside to cool.

To prepare the chocolate ganach, chop chocolate very finely and transfer to a bowl. Bring cream to a soft boil. Remove from heat and pour over the chocolate. Mix until chocolate has melted completely. Set aside to cool for a couple of minutes. Pour ganach over the cake till it’s completely covered.  Let it rest for 30 minutes to allow the ganach to set well on the cake and serve with some vanilla ice cream or crème fresh.

Try this recipe and...Make Every Day Delicious :)



كيكة فدج الشوكولاته




مقادير الكيكة

1 1/2 كوب دقيق
1 1/2 كوب سكر
3/4 كوب كاكاو
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1 ملعقة صغيرة بيكنج صودا
رشة ملح
2 بيضات
1/4 كوب زيت
3/4 كوب لبن رايب
3/4 كوب ماء دافئ


مقادير صوص جاناش الشوكولاته

200 جرام شوكولاته مقطعه قطع صغيرة
1/2 كوب كريمة ساخنة


الطريقة

تخلط جميع المكونات الجافة وتترك جانباً. تخلط جميع المكونات السائلة وتترك جانباً. تضاف المكونات السائلة على الجافة وتخلط جيداً. يصب الخليط في صينية مدهونة بالزبدة ومرشوشة بالكاكاو ويتم خبزها في درجة حرارة 180 لمده 40 دقيقة أو إلى أن يخرج عود الأسنان نظيف من الكيكة ولكن ملتصق به بعض الفتات الطرية.

لتجهيز جناش الشوكولاته تصب الكريمة الساخنة على قطع الشوكولاته ونستمر في التقليب إلى أن تذوب الشوكولاته تماماً وينعم الصوص.

يصب الصوص فوق الكيكة أكتر من مرة حتى يلتصق بها ويغلفها تماماً.

تقدم الكيكة في درجة حرارة الغرفة مع كوب من القهوة.

No comments:

Post a Comment