Thursday 3 April 2014

Cheese & Peppers Pizza Rolls رول البيتزا بالجبنة والفلفل


Another way you can use pizza dough, perfect for your kids lunch box or something to grab before going to school :)



Ingredients for Pizza Dough

3 cups flour, sifted
3 tbsp olive oil
1 tbsp dry oregano (optional)
2 tsp instant dry yeast
1 tsp sugar
1 tbsp salt
1 ½ cups warm water


Ingredients for Cheese Filling

1 cup yellow cheddar
1 cup orange cheddar
½ cup Parmesan cheese or roomy cheese
½ cup green pepper
½ cup red pepper
¼ cup red hot sweet chili pepper (optional)
1 tbsp oregano
½ tsp paprika
A pinch of black pepper


Directions

To make the dough add the olive oil to the flour and mix well with both your hands. Add the rest of the dry ingredients and then start adding the water a little at a time while kneading. You may need a little less than or more than a cup and a half of water depending on your flour. You need your dough to be very soft and a little sticky, not all dry. Kneed very well for at least 10 minutes, the more you kneed the better your dough will come out at the end! Once you’re done with kneading dust your hands with flour and get the dough into a wide ball dusted with flour. Cover with a wet warm towel and leave your dough to rest for 2 hours in a warm place. You dough should be very soft and doubled in size.

To prepare the cheese filling, mix all ingredients and set aside.

Now, dust a clean surface with flour and start rolling out the dough. Cut wide strips, fill with some cheese mixture and start rolling and making sure the dough is well sealed. You can reach up until this stage and freeze your rolls to be baked later.


Right before baking brush the surface with some egg wash if you like and bake in a very hot oven until the rolls are buffed and golden in colour.

Try this new recipe and...Make Every Day Delicious! :)



لفائف البيتزا 


مقادير العجين (عجينة بيتزا)

3 كوب دقيق منخول
3 معلقة كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة كبيرة زعتر مجفف (حسب الرغبة)
2 ملعقة صغيرة خميرة فورية جافة
1 ملعقة صغيرة سكر
1 ملعقة كبيرة ملح
1 ½ كوب ماء دافيء

مقادير حشو الجبن

1 كوب جبن شيدر أصفر
1 كوب جبن شيدر برتقالي
½ كوب جبن بارميزان (أو رومي)
½ كوب فلفل أخضر
½ كوب فلفل أحمر
¼ كوب فلفل أحمر حار (حسب الرغبة)
1 ملعقة كبيرة زعتر
½ ملعقة صغير مسحوق الفلفل الأحمر (بابريكا)
فلفل أسود


طريقة التحضير

لتحضير العجينة: يضاف زيت الزيتوت إلى الدقيق ويخلط جيداً بالكفين ثم تضاف باقي المكونات الجافة ويضاف لهم الماء تدريجياً أثناء العجن (كوب ونصف أو أكثر على حسب كمية الدقيق). يجب أن لا يكون يكون العجين جافاً بل ناعماً ولزجاً قليلاً ثم يعجن جيداً لمدة لا تقل عن 10 دقائق (كلما زادت مدة العجن كلما كانت النتيجة أفضل). بعد الإنتهاء من العجن ترش اليدين بالقليل من الدقيق وينقل العجين في وعاء كبير به دقيق ثم يغطى بقماشة مبللة ويترك حتى يختمر لمدة ساعتين في مكان دافيء. يجب أن تصبح العجينة ناعمة ويزداد حجمها للضعف.

لتحضير حشو الجبن: تترك كل المكونات جانباً ثم يرش بعض االدقيق على سطح نظيف ويُفرد العجبن فوقه جيداً. يقطع العجين إلى شرائح عريضة ويوضع فوقه خليط الجبن ثم يُلف بإحكام. في هذه المرحلة يمكن وضع اللفائف في الفريزر لتخبز لاحقاً. قبل بدأ عملية الخبز يدهن سطح لفائف البيتزا بخليط من البيض والماء أو البيض والحليب (حسب الرغبة) ثم تخبز اللفائف في فرن ساخن حتى تتماسك وتصبح ذهبية اللون. 

ملحوظة: من مميزات الوصفة إن من الممكن تجهيزها بكمية كبيرة وحفظها في الفريزر لحين الخبز

No comments:

Post a Comment