Thursday, 9 January 2014

My Heavenly Treat: Crème Brûlée! الكريم بروليه



My Crème brûlée recipe is so unblievely easy you won't even believe it and the end result is just gonna blow your mind! If you promis to follow the recipe just as I'm sharing it with you then I can confedently promis you a heavenly treat that you will never stop making!


Here we go!

Ingredients (yields 8)

1 liter heavy cream
3/4 cup granulated sugar
1 vanilla bean, split and seeds scraped
10 large egg yolks


Directions

In a mixing bowl, whisk the egg yolks with the sugar until creamy and very pale in color. Set aside.

Over medium heat, heat up the cream with the vanilla bean and seeds. Bring to a gentle simmer and make sure you don’t boil.

Tamper the eggs by adding about ½ a cup of hot cream into the egg yolk and mix until smooth. Add the remaining cream gradually and continue to whisk lightly to get everything incorporated. Using a spoon or a spatula make sure you remove the foam forming on the surface of your mixture.

Place the serving ramekins in a large roasting pan. Pour in the crème brule mixture. Slowly fill the pan with hot water enough to come halfway up the sides of the ramekins.

Enter a pre-heated oven and bake until the mixture is just set. Remove from the oven and let it cool completely. Cover and refrigerate for at least 4 hours or overnight (the longer the better). Just before serving sprinkle some sugar on top and burn it into caramel using a blow torch. 

Try this recipe and...Make Every Day Delicious :)


الكريم بروليه


1 لتر كريمة
3/4 كوب سكر
10 صفار بيض
1 حبة فانيليا طازجه


الطريقة

الخطوة الأولى:
يضاف السكر إلى صفار البيض ويخفق إلى أن يتكثف القوام ويتحول لون الخليط إلى الأصفر الفاتح.

الخطوة الثانية:
على نار هادئة ترفع الكريمة، تفتح حبة الفانيليا من المنتصف وتضاف للكريمة، ترفع الكريمة من على النار قبل الغليان.

الخطوة الثالثة:
يضاف كوب واحد من الكريمة الساخنة إلى خليط صفار البيض والسكر ويتم الخلط ونستمر في إضافة الكريمة مع الخلط إلى أن تضاف كل الكمية

الخطوة الرابعه:
يصفى الخليط وتزال كل الفقاقيع من على الوجه ويصب الخليط في أطباق سيراميكية صغيرة أو طبق واحد كبير.

الخطوة الخامسة:
ترص الأطباق في صينية حجمها مناسب ويخبز في حمام ماء حوالي 30-40 دقيقة وعندما يتماسك يخرج من الفرن ويترك ليبرد ومن ثم يترك في الثلاجة 4 ساعات على الأقل قبل التقديم


عند التقديم يتم رش الوجه بكمية من السكر الأبيض ويتم حرقها بالمشعل (Torch) إلى أن يتحول الوجه لكراميل ذهبي اللون

No comments:

Post a Comment