Tuesday 25 March 2014

Brow Sugar Fig Microwave Cake كيكة التين بالسكر البني في الميكروويف



My third microwave baking experimental journey ended up with this amazing cake! It's a must-try in my opinion, when I took my fist bite, I didn't really believe this yumminess came out of a microwave! The brown sugar melting under the microwave heat created this caramel-like flavor that I just couldn't resist!

So, here we go!

Ingredients (Yield one medium-size cake)

11 tbsp flour 
8 tbsp soft brown sugar (light or dark)
1/4 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
A pinch of salt
2 eggs 
1/2 tsp vanilla extract
6 tbsp milk
6 tbsp vegetable oil
4 figs, sliced 
2 tbsp fig or apricot jam
1 tbsp hot water

Method 

Mix all dry ingredients and set aside. Mix all wet ingredients and add to dry ingredients. Pour batter in a medium size microwave-safe baking dish. Lay sliced figs on top and bake in the microwave for 3-4 minutes.

Once your cake is done, mix jam with hot water and brush the top of your cake with it.

Try this new recipe and...Make Everyday Delicious! 



كيكة التين بالسكر البني في المايكروويف


المقادير (لعمل كيكة متوسطة الحجم)

11 ملعقة كبيرة دقيق
8 ملعقة كبيرة سكر بني 
¼ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1 ملعقة صغيرة قرفة
رشة ملح
2 بيضة
½ ملعقة صغيرة فانيليا
6 ملعقة كبيرة حليب
6 ملعقة كبيرة زيت نباتي
4 حبات تين
2 ملعقة كبيرة مربى التين أو المشمش
1 ملعقة كبيرة ماء ساخن


الطريقة

تخلط جميع المكونات الجافة وتضاف إليها المكونات السائلة. يصب الخليط في طبق خبز متوسط الحجم. تقطع حبات التين شرائح وترص على وجه الكيك. تخبز في المايكروويف من 3-4 دقائق. تخلط المربى مع الماء الساخن وبإستخدام الفرشاة يدهن وجه الكيكة بها. تقدم الكيكة دافئة.


2 comments: