Thursday 26 February 2015

Spaghetti Aglio e Olio with Portobello Mushroom & Broccoli اسباجيتي بزيت الزيتون والمشروم والبروكلي





Ingredients

400 gm Spaghetti
250 gm Baby portobello mushroom
250 gm Broccoli 
7 Garlic cloves, sliced
¼ cup sliced olives
Marjoram, as much as you prefer
Hot red chili flakes, as much as you prefer
Salt & pepper
¼ cup olive oil
1 cup pasta water

Method

Start by boiling your pasta in salted water and while the pasta cooks start with your sauce.

In your cooking pan heat the olive oil and saute garlic with chili pepper flakes. Add mushrooms and season with some salt & pepper. Once mushroom turns golden add broccoli and olives and saute for a couple of minutes. Remove pasta from water before it’s fully cooked and add to the sauce. Add 1 cup of pasta water to create some sauce and finish cooking the pasta.

Remove pasta from heat once it’s cooked and add marjoram, you can substitute marjoram with oregano, basil or rosemary.

Serve pasta with some grated Parmesan.




 اسباجيتي بزيت الزيتون والمشروم والبروكلي

المقادير

400 جرام إسباجيتي
7 فصوص ثوم مقطعه شرائح
250 جرام مشروم بورتوبيللو صغير أو أي نوع حسب الرغبة
250 جرام بروكلي
بردقوش طازج، الكمية حسب الرغبة ويمكن إستبداله بإوريجانو أو ريحان أو روزماري
¼ كوب زيتون مخلي شرائح
رقائق فلفل أحمر حار، الكمية حسب الرغبة
ملح وفلفل أسود
1 كوب من ماء سلق المكرونة
¼ كوب زيت زيتون

الطريقة

تسلق المكرونة في ماء مملح.

أثناء سلق المكرونة نبدأ بإعداد الصوص.

في إناء الطهي يضاف زيت الزيتون والثوم ورقائق الفلفل الحار، يشوح الثوم قليلاً ثم يضاف المشروف مع رشة ملح وفلفل أسود. يشوح المشوم حتى يحصل على لون ذهبي ثم يضاف البروكلي مع الزيتون ويشوح قليلاً.

ترفع المكرونة من ماء السلق قبل أن تنضج تماما وتضاف للصوص ويضاف معها كوب من ماء سلق المكرونة. تترك المكرونة لتنضج مع الصوص وتتشربه. ترفع المكرونة من على النار ويضاف إليها أووراق البردقوش. تقدم مع الجبنة البارميزان.

No comments:

Post a Comment