Saturday 11 January 2014

Coriander Basil Pesto Cream Soup شوربة كريمة بيستو الريحان والكزبرة



I love love LOVE Pesto, I can't think of anything that could go wrong with it! I always try to experiment with new pesto recipes mixing different herbs, greens and nuts to get new flavors out of it. This heart warming soup is the result of my latest experiment with pesto mixing basil with coriander and it turned out more than amazing! It's a must try recipe ;-)


So, here we go!


Ingredients

For the Pesto

1 cup basil leaves
1 cup coriander leaves
¼ cup almonds
½ cup Parmesan cheese, grated
1 garlic clove
¼ cup olive oil
½ tsp salt

For the Soup

3 tbsp flour
3 tbsp butter
2 cups chicken stock
1 cup milk
1 cup cream
A pinch of nutmeg
1 tsp garlic powder
Salt & pepper

Directions

To make the pesto add the basil and parsley in your food processor. Add the garlic, salt, almonds and Parmesan cheese. Start processing the mixture while pouring the olive oil slowly. Process until the mixture gets well blended and combined. Set aside.


To make your soup start by melting the butter in a deep cooking pan. Add the flour and mix it well with the butter. Sauté for a couple of minutes and then add the milk and chicken stock. Let the soup cook while you whisk and season with all spices. Bring the soup to a boil and then it will thicken. Lower the heat and add the pesto and the cream. Mix the pesto well and let the soup simmer for two more minutes on very low heat. Remove from heat and serve with some crusty bread.

Try this new recipe and...Make Every Day Delicious! :)


شوربة كريمة بيستو الريحان والكزبرة

بجد مفيش أحلى من البيستو...نكهه رهيبة ومميزة وبيجهز في أقل من 5 دقائق! من حبي فيه بجربه بأعشاب كتير عشان أبتكر منه نكهات جديده ومش قادرة أفكر في أي حاجة ممكن متنفعش مع البيستو! الشوربة دي نتيجة تجربة جديدة وهي بيستو الريحان والكزبرة والنتيجة كانت أكتر من ممتازة وبجد لازم تجربوها :)


مقادير البيستو

1 كوب ورق ريحان
1 كوب ورق كزبرة 
¼  كوب لوز
½ كوب جبنة بارميزان مبشورة
1 فص ثوم
¼ كوب زيت زيتون 
ملح

مقادير الشوربة

3 ملعقة كبيرة دقيق 
3 ملعقة كبيرة زبده
2 كوب مرق دجاج
1 كوب حليب 
1 كوب كريمة
رشة جوزة الطيب 
1 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
ملح وفلفل أسود 

الطريقة

لعمل البيستو تضاف جميع المكونات في محضر الطعام وتفرم ناعماً. يترك البيستو جانباً لحين تجهيز الشوربة.

لعمل الشوربة يتم إضافة الزبده في إناء طهي عميق. تترك الزبده لتذوب ثم يضاف الدقيق ويمزج جيداً مع الزبده. يترك المزيج على النار دقيقة أو إثنتين ليطهى ثم يضاف الحليب ومرق الدجاج والتوابل. تخلط الشوربة جيداً حتى تغلي وتصبح كثيفة القوام. تخفض النار ويضاف البيستو والكريمة. يترك الخليط على النار دقيقتين حتى يمتزج البيستو جيداً.

ترفع الشوربة من على النار وتقدم مع الخبز المحمص.

وبالهنا والشفا

No comments:

Post a Comment