Monday, 13 January 2014

Sausage & Cannellini Beans Stew يخني السجق والفاصوليا البيضاء


I love stews, specially in the winter. They are simple warm comfort food that makes everybody happy. This stew is one of my favourite ways to eat sausage and I think you'll feel the same if you try it :)


So, here we go!


Ingredients

500 gm sausage
3 cups cannellini beans
4 cups tomato juice
1 cup vegetables stock
5 garlic cloves, sliced
2 rosemary stems
1 bay leave
A pinch of nutmeg
A pinch of cinnamon
1 tsp paprika
¼ tsp red hot chili flakes
Salt & pepper
Olive oil

Directions

Soak the beans in water over night.

In your pot heat some olive oil. Sauté your sausage until it gets brown. Create a hot spot in your pan and add the garlic, chili flakes and bay leave. Sauté for a couple of minutes and then pour over the tomato juice and stock. Add the beans, rosemary and all spices. Bring to a hard boil and then lower the heat and allow it to simmer. If you find the beans not to be cooked through then add some more stock or some water. Once the beans have cooked remove from heat and serve with some white rice.

Try this new recipe and...Make Everyday Delicious! :)



يخني السجق بالفاصوليا البيضاء 


المقادير 

500 جم سجق 
3 كوب فاصوليا بيضاء 
4 كوب عصير طماطم
1 كوب مرقة خضار 
5 فصوص ثوم شرائح
2 عود روزماري 
1 ورقة لاورا
رشة جووزة الطيب 
رشة قرفة
1 ملعقة صغيرة بابريكا 
1/4 ملعقة صغيرة رقائق شطة
ملح وفلفل أسود
زيت زيتون

الطريقة

تنقع الفاصوليا البيضاء ليلة كاملة.

في إناء الطهي يسخم كمية من ويت الزيتون. يطهى السجق في ويت الزيتون إلى أن يحصل على لون بني ذهبي. يضاف الثوم والتوابل. يضاف المرق وعصير الطماطم والفاصوليا البيضاء. تضاف أعواد الروزماري ويترك الخليط على النار إلى أن يغلي دقيقة واحده. تخفض الحرارة ويترك الخليط ليطهو ببطئ.

يقدم ساخن مع الخبز الإيطالي أو الرز الأبيض.

No comments:

Post a Comment