Thursday, 9 January 2014

Easiest Lemon Curd EVER! كريمة الليمون




For all of you who had so many failed lemon curd recipes, here it is he simplest way to make the best Lemon Curd! You'll never stop making this recipe and you can even make big batches as it stays well in your fridge for not less than 10 days.

Here we go!

3 whole eggs
1/3 cup fresh lemon juice
½ cup sugar

Directions

To make the lemon curd mix the eggs, lemon juice and sugar together in a glass bowl and cook over a water bath whisking constantly until the mixture thickens and gets creamy. Transfer to another bowl and set aside to cool and then keep in the fridge for at least an hour.

Try this recipe and...Make Every Day Delicious :)


كريمة الليمون من أحلى كريمات الحلويات اللي بحبها وبجد سهلة جداً وطعمها مميز ولو عملتوها بطريقتي مرة مش حتبطلوا تعملوها 

إستخدامات كريمة الليمون عديدة في الحلويات بتكون رائعه كتوبينج للكب الكيك سواء الفانيليا أو الشوكولاته وممكن تكون توبنج لتشيز كيك بالليمون أو كاسات بارفيه سريعه وممكن تحشوا بيها الكيكات كمان أو تاكلوها فوق آيس كريم الفانيليا زي ما أنا بعمل 

مقادير كريمة الليمون

3 بيضات
1/3 كوب عصير ليمون
½ كوب سكر


الطريقة

التقليب المستمر، عندما يتكاثف المزيج ويصل إلى قوام سميك نرفع من الحمام المائي ويترك ليبرد تماماً ثم ينقل إلى الثلاجة ليبرد لمده ساعتين على الأقل ويمكن حفظ كريمة الليمون لمده تصل إلى 10 أيام في الثلاجة في وعاء محكم الغلق

4 comments:

  1. Just saw this on Pinterest and made it with lemons from my tree. Delicious warm, can't wait for tomorrow morning to have some on biscuits

    Maureen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad you tried the recipe Maureen,hope you like it. Let me know how it went :)

      Delete
  2. About how much will this make?

    ReplyDelete
  3. I am defntly going to make it today. Thanks ... so delicious....

    ReplyDelete