My sweet chili sauce will tickle every single taste bud in your mouth and will certaily set it ON FIRE ;)
So, here we go!
So, here we go!
Ingredients
500 gm fresh red chili peppers
3 garlic cloves, peeled
3 cups white vinegar
3 cups sugar
Directions
Clean your chilies leaving only 100 gm with seeds and 400 gm seedless. If you leave the whole quantity with seeds your chili sauce will be extremely spicy but you can leave it if that’s the way you prefer it.
In a food processor add the chili, half the amount of vinegar and the garlic. Process to a coarse mixture and then transfer to a cooking pan adding the sugar and remaining amount of vinegar. Let the mixture cook on medium heat until it thickens and turns into a thick chili sauce. Transfer to a sterilized jar and keep in the fridge.
3 cups white vinegar
3 cups sugar
Directions
Clean your chilies leaving only 100 gm with seeds and 400 gm seedless. If you leave the whole quantity with seeds your chili sauce will be extremely spicy but you can leave it if that’s the way you prefer it.
In a food processor add the chili, half the amount of vinegar and the garlic. Process to a coarse mixture and then transfer to a cooking pan adding the sugar and remaining amount of vinegar. Let the mixture cook on medium heat until it thickens and turns into a thick chili sauce. Transfer to a sterilized jar and keep in the fridge.
Try this recipe and...Make Every Day Delicious :)
صوص التشيلي الحلو
المقادير
500 جرام فلفل أحمر حار
3 فصوص ثوم مقشرة
3 كوب خل أبيض
3 كوب سكر
الطريقة
ينظف الفلفل الأحمر الحار ويترك 100 جرام فقط بالبذر ويزال البذر من باقي الكمية. ومن الممكن زيادة كمية الفلفل المتروك بالبذر حسب الرغبة مع العلم إن كمية البذر تحدد درجة حرارة الصوص.
ينقل الفلفل إلى محضر الطعام بعد التنظيف ويضاف إليه نصف كمية الخل وكل كمية الثوم. يضرب الخليط في محضر الطعام بحيث يكون خشن القوام وليس ناعم تماماً.
ينقل الخليط إلى إناء الطهي ويضاف السكر وباقي كمية الخل. يترك الصوص على نار متوسطة إلى أن يتكثف تماماً ويصبح نفس قوام المربى.
يرفع المزيج من على النار وينقل إلى برطمان معقم ويحفظ في الثلاجة.
This looks stunning, Sara. Have to make a batch when I get some fresh chillies. Will it work with a mix of half fresh and half dried chillies?
ReplyDeleteThank you for sharing!
Angie
Thank you very much Angie and welcome to my blog :)
DeleteTo answer your question,yes I actually think if you use half dried chilies the flavor will be more intense. Try it and let me know how it turnes out.
LIKE IT .......... IT’S SOOOOOOOOOOOOOO HOT
ReplyDeletethank thanks thanks allllllllooooottttt
ReplyDeletei'll make it today inshalla .. :D
I think it's good
Delete