Ingredients
400 gm Spaghetti
250 gm Baby portobello
mushroom
250 gm Broccoli
7 Garlic cloves, sliced
¼ cup sliced olives
Marjoram, as much as you
prefer
Hot red chili flakes, as
much as you prefer
Salt & pepper
¼ cup olive oil
1 cup pasta water
Method
Start by boiling your
pasta in salted water and while the pasta cooks start with your sauce.
In your cooking pan heat
the olive oil and saute garlic with chili pepper flakes. Add mushrooms and
season with some salt & pepper. Once mushroom turns golden add broccoli and
olives and saute for a couple of minutes. Remove pasta from water before it’s
fully cooked and add to the sauce. Add 1 cup of pasta water to create some sauce
and finish cooking the pasta.
Remove pasta from heat
once it’s cooked and add marjoram, you can substitute marjoram with oregano,
basil or rosemary.
Serve pasta with some
grated Parmesan.
اسباجيتي بزيت
الزيتون والمشروم والبروكلي
المقادير
400 جرام
إسباجيتي
7 فصوص ثوم
مقطعه شرائح
250 جرام
مشروم بورتوبيللو صغير أو أي نوع حسب الرغبة
250 جرام
بروكلي
بردقوش طازج،
الكمية حسب الرغبة ويمكن إستبداله بإوريجانو
أو ريحان أو روزماري
¼ كوب
زيتون مخلي شرائح
رقائق فلفل
أحمر حار، الكمية حسب الرغبة
ملح وفلفل
أسود
1 كوب من ماء
سلق المكرونة
¼ كوب زيت
زيتون
الطريقة
تسلق المكرونة
في ماء مملح.
أثناء سلق
المكرونة نبدأ بإعداد الصوص.
في إناء الطهي
يضاف زيت الزيتون والثوم ورقائق الفلفل الحار، يشوح الثوم قليلاً ثم يضاف المشروف
مع رشة ملح وفلفل أسود. يشوح المشوم حتى يحصل على لون ذهبي ثم يضاف البروكلي مع
الزيتون ويشوح قليلاً.
ترفع المكرونة
من ماء السلق قبل أن تنضج تماما وتضاف للصوص ويضاف معها كوب من ماء سلق المكرونة.
تترك المكرونة لتنضج مع الصوص وتتشربه. ترفع المكرونة من على النار ويضاف إليها
أووراق البردقوش. تقدم مع الجبنة البارميزان.
No comments:
Post a Comment