Thursday, 3 April 2014

Hot Dog Shakshouka شكشوكة الهوت دوج



Shakshouka is a traditional Egyptian breakfast dish. It is basically eggs cooked with tomatoes a vegetables. This time I decided to make some change by adding hot dogs and it turned out great! :)

So, here we go!


Ingredients

6 eggs
3 hot dogs, sliced
2 tomatoes, skinless & finely chopped
1 large onion, finely chopped
1 large green pepper, chopped
3 garlic cloves, chopped
¼ cup coriander, chopped
½ tsp paprika
A pinch of nutmeg
Salt & pepper
Margarine, samna balady (you can use butter or olive oil)

Directions

In a large non-stick cooking pan melt some margarine and sauté your onions. Add in the hot dog and let cook. Add the garlic, pepper and all the spices. Season for a couple more minutes and then drop in the diced tomatoes. Mix well and allow tomatoes to release all its liquids. Add the coriander and bring to a hard boil. With a spoon make 6 round hot spots in the mixture. In these hot spots crack in your eggs and mix very lightly to get the eggs incorporated yet maintain their shape. Cook on low heat till eggs are done, you can cover if needed. Garnish the surface with some more coriander and serve hot with bread.


Try this new recipe and...Make Every Day Delicious! :)


شكشوكة الهوت دوج


المقادير

6 بيضات
3 هوت دوج مقطع
2 طماطم مقشرة ومقطعة صغيراً
1 بصلة كبيرة مقطعة ناعماً
1 فلفل أخضر مقطع
3 حبات ثوم مفروم
¼ كوب كزبرة مقطعة
½ ملعقة صغيرة مسحوق الفلفل الأحمر (بابريكا)
جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
سمن (يمكن إستخدام زبدة أو زيت زيتون)


طريقة التحضير

يذوب السمن في مقلاة غير لاصقة ويقلى البصل ثم يضاف الهوت دوج ويترك حتى ينضج. يضاف الثوم والفلفل وكل التوابل. يترك لعددة دقائق حتى يُتبل ثم تضاف مكعبات الطماطم ويقلب الخليط جيداً حتى يخرج الماء من الطماطم. تضاف الكزبرة ويترك الخليط على درجة الغليان. تصنع 6 فراغات في الخليط ثم يكسر بها البيض ويقلب برفق حتى يندمج البيض مع باقي الخليط دون أن يفقد قوامه. يترك على نار منخفضة حتى ينضج البيض ويغطى عند الحاجة. يزين الطبق ببعض الكزبرة ويقدم ساخن مع الخبز.

No comments:

Post a Comment