Nothing like a warm fluffy creamy frittata for breakfast! The feta cheese melts within the eggs and make it even more creamy and it is just one of my favourite breakfast recipes! :)
So, here we go!
Ingredients
6 eggs
3 small zucchinis, thinly sliced
2 spring onions, sliced
3 garlic cloves, chopped
1 red pepper, chopped
1/3 cup feta cheese
¼ cup cream
2 tbsp milk
2 tbsp flour
½ tbsp oregano fresh or dry
½ tsp garlic powder
Salt & pepper
Olive oil
Directions
In a bowl beat eggs and cream. Season with all spices and
give it another mix. Set aside.
In a small cup add flour and milk. Mix well till it’s
dissolved completely. Pour in the flour mixture into the eggs mixture and mix
well. Crumble the feta cheese into the eggs.
In a non stick pan add some olive oil. Sauté your spring
onions. Add the zucchini and red pepper. Add the garlic and sauté for a couple
of minutes more. Poor over the egg mixture and let it set. Cook on low heat
till the bottom is all set. Enter the oven to brown the surface under the
grill. It should take about 7 minutes maximum to cook thoroughly and have a
nice golden colour. Serve hot or in room temperature with some bread.
Try this new recipe and...Make Every Day Delicious! :)
عجة الكوسة وجبن الفيتا
المقادير
6 بيضات
3 كوسة صغيرة مقطعة شرائح رفيعة
2 بصل أخضر مقطع
3 حبات ثوم مفروم
2 فلفل أحمر مقطع
⅓ كوب جبن فيتا
¼ كوب كريمة
2 ملعقة كبيرة حليب
2 معلقة كبيرة دقيق
½ ملعقة كبيرة زعتر (مجفف أو طازج)
½ ملعقة صغيرة مسحوق الثوم
زيت زيتون
ملح وفلفل أسود
طريقة التحضير
يخفق البيض والكريمة في وعاء كبير ثم يتبل الخليط ويضرب مرة أخرى ثم يترك جانباً. يوضع الحليب ثم الدقيق في كوب صغير ويخلطوا جيداً حتى يذوب الدقيق تماماً. يسكب خليط الدقيق فوق خليط البيض ثم يقلبوا جيداً. يفتت جبن الفيتا فوق البيض. يوضع زيت الزيتون في مقلاة غير لاصقة ويتم قلي البصل الأخضر ثم تضاف الكوسة والفلفل الأحمر. يضاف الثوم المفروم ثم يترك لعدة دقائق. يسكب في المقلاة خليط البيض ويترك حتى يتماسك. يستغرق البيض 7 دقائق تقريباً حتى ينضج ويأخذ اللون الذهبي الشهي. يقدم ساخنا أو في درجة حرارة الغرفة مع الخبز.
No comments:
Post a Comment